3 rețete de deserturi pentru sărbători pline de savoare
De sărbători, surprinde-i pe cei dragi cu deserturi deosebite. Îţi propunem câteva reţete cu turtă dulce, gem, merişoare!
Simţi mai profund spiritul sărbătorilor de iarnă atunci când îi aduni pe toţi ai casei în bucătărie şi-i implici în prepararea unor deserturi. În acest fel, vei avea ajutor şi toată treaba va fi transformată într-o activitate distractivă în familie cu rezultate delicioase, pe gustul tuturor! Pune în practică reţetele pe care ţi le oferim mai jos! Nu sunt deloc complicate!
Brăduţ de turtă dulce
Ingrediente:
500 g făină
100 g zahăr brun
4 ouă
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă bicarbonat
2 linguri zeamă de lămâie
9 linguri miere
1 creion pentru decor cu glazură roşie
Citeşte şi: Reţetă turtă dulce de casă, un deliciu aromat
Mod de preparare
Freci două ouă întregi şi două gălbenuşuri cu zahărul brun din trestie Diamant şi mierea până când compoziţia devine o cremă spumoasă. Adaugi bicarbonatul stins cu o lingură de zeamă de lămâie, apoi scorţişoara, făina şi frămânţi.
Întinzi aluatul rezultat şi decupezi steluţe de dimensiuni diferite. Le aşezi într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit pentru un sfert de oră.
La servire, aşezi pe un platou turta dulce sub forma unui brad. Ungi steluţa cea mai mică cu miere, o ornezi creionul de glazură roşie, pe margini şi o dai cu zahăr pudră. La final, pudrezi cu zahăr turta dulce.
Guguluf cu merişoare
Ingrediente:
250 g făină
100 ml lapte
1 plic drojdie uscată
200 g zahăr
50 g cacao
1 lingură miere
3 ouă
100 ml ulei
scorţişoară
praf de ghimbir
nucşoară
unt, pentru uns forma
100 g merişoare
zahăr pudră
Te-ar mai putea interesa: Guguluf de cacao umplut cu caise
Mod de preparare
Combini două linguri de făină cu puţin lapte cald. Separat freci drojdia cu puţin zahăr, apoi o combini cu amestecul de făină.
Le acoperi şi le laşi la loc cald, circa o jumătate de oră. După aceea, adaugi zahărul şi făina rămase cât să obţii un aluat moale.
Înglobezi ouăle, mierea, cacaoa, uleiul, mirodeniile, după gust, şi merişoare. Torni compoziţia într-o formă de guguluf, unsă cu unt şi o dai la cuptor, o jumătate de oră.
Laşi la răcit, apoi ornezi cu zahăr pudră şi merişoare.
Fursecuri cu gem
Ingrediente:
150 g făină
150 g unt
100 g zahăr pudră
2 linguri suc de portocale
coaja rasă de 1 portocală bio
200 g gem de căpşuni
Vezi şi: Cum se fac fursecurile Linzer după reţeta bunicii
Mod de preparare
Frămânţi un aluat din toate ingredientele, îl înfăşori în folie alimentară şi-l laşi la rece două ore. Întinzi aluatul într-o foaie potrivită ca grosime şi o tai în formă de inimi.
La jumătate din ele tai şi mijlocul în formă de inimă. Tapetezi o tavă şi pui fursecurile la copt aproximativ zece minute.
După coacerea tuturor fursecurilor, le laşi şi răcit, apoi ungi cu gem de căpşuni pe cele întregi. Le aşezi deasupra lor pe celelalte şi completezi cu gem. La servire, le dai cu zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock