3 reţete de garnituri cu legume şi orez, simplu de făcut şi delicioase
Ţi-a rămas friptură de la masa de sărbători? Îi poţi pune alături o garnitură proaspătă. Îţi propunem trei idei de astfel de garnituri pentru a căror preparare vei petrece în bucătărie maximum trei sferturi de oră!
Orez cu legume
Ingrediente pentru trei porţii
200 g orez
1 ceapă
1 ardei
100 g mazăre, din conservă
20 g pastă de tomate
20 ml ulei
600 ml apă
sare
piper
Mod de preparare
Speli orezul în mai multe ape până când aceasta rămâne curată. Călești ceapa în uleiul încins până devine sticloasă, apoi adaugi ardeiul tocat și-l călești două minute.
Pui orezul și torni 600 ml apă, apoi adaugi pasta de tomate și condimentezi cu sare și piper, după gust.
Acoperi și lași să fiarbă 10 minute, apoi adaugi mazărea și mai ții alte cinci minute, până se înmoaie orezul și scade apa.
Piure de cartofi cu usturoi
Ingrediente pentru patru porţii
1 kg cartofi
70 g unt
sare
piper
200 ml lapte cald
100 g frunze de salată kale sau baby spanac
Te-ar mai putea interesa: Cum alegi cartofii pentru prăjit, fiert sau la cuptor. Secretul oricărei gospodine
Mod de preparare
Cureți cartofii și-i pui la fiert în apă cu sare până când furculița intră cu ușurință în ei, apoi îi scurgi.
Topești jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie și călești frunzele de kale sau de baby spanac. După ce s-au înmuiat, dai deoparte.
Pui restul de unt peste cartofii fierbinți pasați, torni laptele cald și amesteci energic pentru a se omogeniza.
Condimentezi cu sare și piper, după gust. La final adaugi salata sotată și presari un strat de piper.
Conopidă picantă
Ingrediente pentru patru porţii
1 conopidă
20 ml ulei
20 g unt
sare
Pentru sos:
1 ardei iute
1 legătură coriandru verde
20 ml ulei de măsline
sare
Vezi și: Chiftele de conopidă. O reţetă delicioasă, gata în 30 de minute
Mod de preparare
Speli conopida sub un jet de apă rece, apoi o lași la scurs și o tai felii de aproximativ doi centimetri. O ungi pe toate părțile cu uleiul amestecat cu untul topit și o condimentezi cu sare, după gust.
Încingi cuptorul la 190 de grade, pui conopida în tavă și o dai la cuptor aproximativ 30-40 de minute, având grijă să o întorci la jumătatea timpului, după ce s-a rumenit.
Pentru sos, toci coriandrul și-l amesteci cu uleiul de măsline și sare, după gust. Torni apă, cât să obții o consistență ușor lichidă și adaugi ardeiul iute feliat.
Servești conopida cu sosul picant.