Orez cu legume
O garnitură sau un antreu cu care nu poţi da greş, orezul cu legume este o alegere sănătoasă şi un preparat uşor de făcut.
Ingrediente
1 ceapă
50 ml ulei
3 căni cu orez
1 rădăcină de păstârnac
sare
100 g mazăre proaspătă
4-5 căţei de usturoi
2 morcovi
1 crenguţă de rozmarin
Preparare
Toci ceapa şi o căleşti. Între timp,speli orezul şi-l pui la fiert,alături de ceapă şi de păstârnac mărunţit. După circa un sfert de oră,adaugi sarea,mazărea şi păstrezi o mână pentru decor,pe care o fierbi separat. După circa 5 minute,presari în oală rondele de usturoi.
În alt vas,fierbi morcovii tăiaţi bastonaşe. Când sunt bine pătrunse toate legumele şi orezul,le dai de foc şi le laşi la răcorit în vase mai mici,umezite cu apă rece şi tapetate cu folie alimentară. Pentru servire,răstorni fiecare vas pe câte o farfurie,îndepărtezi folia şi decorezi cu mazăre,morcovi şi rozmarin.
Dificultate mică / Preparare:40' / 3 porţii
Sursă foto:Profimedia