Arome şi culori la borcan. Salată de ardei iuţi cu ceapă în oţet
O salată picantă, făcută din ardei iuţi şi ceapă, se potriveşte de minune cu diverse ciorbe, garnituri şi friptură în zilele friguroase de iarnă. Pe lângă ardeii iuţi în oţet, încearcă şi această reţetă deosebită. Sigur te va cuceri şi, în plus, se face foarte uşor!
Ingrediente
- 500 g ardei iuţi multicolori
- 250 g ceapă galbenă şi roşie
- 300 ml oţet
- 300 ml apă
- 1 lingură sare grunjoasă
- 2-3 linguri zahăr
- 1 linguriţă boabe de piper
- 1 linguriţă boabe de muştar
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Se curăţă ceapa şi se toacă în cuburi. Ardeii se spală bine şi se toacă în rondele, apoi se amestecă cu ceapa.
Pune apa cu oţetul pe foc, apoi sarea şi condimentele, plus zahăr în funcţie de gust. Se lasă să fiarbă pentru 2-3 clocote.
Amestecul de ceapă cu ardei se pune în borcane, îndesându-l bine şi se toarnă peste el apa cu oţetul.
Se înfiletează capacele borcanelor, se învelesc borcanele în prosoape sau pături şi se lasă acolo până se răcesc.
Sursă: a1.ro