Aşa prepari uşor dulceaţa de pere!
Din numai patru ingrediente poţi prepara cea mai bună dulceaţă de sezon, perfectă pentru deserturi şi mic-dejunuri care îţi înseninează zilele.
Şi în acest sezon, te poţi bucura din plin de gustul perelor, dar şi de efectele lor benefice. N-ar trebui să lipsească din alimentaţia persoanelor care suferă de anemie sau care au un sistem imunitar slăbit. Au o cantitate însemnată de potasiu, un mineral care ajută la prevenirea bătăilor neregulate ale inimii. Nu trebuie neglijate nici dozele importante de vitamina K, esenţială pentru coagularea sângelui, sau vitamina A necesară pentru o privire ageră.
Ingrediente pentru patru borcane
1 kg pere
1 kg zahăr
1-2 plic zahăr vanilat
zeama de la o jumătate de lămâie
Cum să faci dulceaţă de pere
Alegi pere mici, le cureţi de coajă şi le îndepărtezi sâmburii. Pentru a evita înnegrirea lor în timpul curăţării, le pui într-un castron cu apă şi puţină sare.
Vezi şi: Tartă cu pere
Între timp, amesteci zahărul cu apa şi le pui la fiert. Când perele sunt curăţate, siropul ar trebui să fie legat. Pui perele în sirop şi, după zece minute, le aşezi pe foc.
Când siropul se leagă iarăşi, adaugi zahărul vanilat şi zeama de lămâie.
Pont
Pentru a verifica dacă s-a legat siropul, pui câteva picături pe o farfurioară şi observi consistenţa după răcire.
Te-ar mai putea interesa: Pere coapte cu nuci, simplu de făcut
Transferi dulceaţa răcită în borcane călduţe şi le închizi bine, cu capace.
FOTO: Shutterstock