Cum pregăteşti cea mai bună ruladă de gâscă şi pere

6 rulada gasca pere profimedia 0014129730 1 jpg jpeg

Când ai rămas în pană de idei pentru mesele principale, ia în considerare următoarea reţetă de ruladă. Cu siguranţă, o vei mai prepara şi altădată pentru cei dragi!

Specialiştii recomandă mai degrabă consumul de carne albă şi slabă decât de carne roşie deoarece s-a dovedit, prin studii ştiinţifice, că un consum frecvent al cărnurilor roşii are urmări negative asupra sănătăţii umane. Ce spui de următoarea reţetă, în care combini carnea fragedă de gâscă cu pere, stafide şi alte ingrediente delicioase? 

1 porţie / 1 h / dificultate medie

Ingrediente:

  • 1 pulpă de gâscă 
  • 2 pere 
  • 50 g stafide 
  • 50 g slănină de porc 
  • miezul de la 2-3 nuci 
  • rozmarin proaspăt, pentru decor 
  • cartofi fierţi, pentru garnitură 
  • 2-3 fire pătrunjel 
  • 1 ceapă coaptă, ca garnitură 
  • 3 linguri ulei 
  • sare 
  • piper 

Mod de preparare:

Pasul 1 

pas 1 profimedia 0014129735 2 jpg jpeg

Speli bine pulpa de gâscă, îndepărtezi fulgii rămaşi, dacă există, o usuci şi o dezosezi. Nu este nevoie să îndepărtezi pielea.

Pasul 2 

pas 2 profimedia 0014129738 2 jpg jpeg

Speli perele, le tai pe jumătate şi le îndepărtezi seminţele. Asezonezi pulpa de gâscă dezosată cu sare şi piper, după gust. Aşezi pe toată suprafaţa ei felii de pere, o fâşie de slănină şi o mână de stafide.

Pasul 3 

pas 3 profimedia 0014129740 1 jpg jpeg

O rulezi cât mai strâns posibil. La final, o legi strâns cu aţă alimentară ca pe o sarma. Ai grijă să legi aţa atât la un capăt, cât şi la celălalt al ruladei, pentru a nu se desface în timpul coacerii.

Pasul 4 

pas 4 profimedia 0014129741 1 jpg jpeg

Transferi rulada într-o tavă unsă cu ulei şi pui împrejurul ei slănină tăiată cubuleţe, miez de nucă, perele rămase şi tăiate felii. Introduci tava în cuptorul preîncălzit. Apoi, în timpul coacerii, stropeşti din când în când rulada cu sosul creat din grăsimea topită şi zeama lăsată de feliile de pere. Scoţi tava din cuptor când carnea este moale şi rumenită. După răcire, înlături aţa. Serveşti rulada feliată, alături de cartofi fierţi cu pătrunjel tocat fin şi ceapă, decorată cu rozmarin proaspăt. 

FOTO Profimedia 



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg