Cum pregăteşti cea mai bună ruladă de gâscă şi pere

6 rulada gasca pere profimedia 0014129730 1 jpg jpeg

Când ai rămas în pană de idei pentru mesele principale, ia în considerare următoarea reţetă de ruladă. Cu siguranţă, o vei mai prepara şi altădată pentru cei dragi!

Specialiştii recomandă mai degrabă consumul de carne albă şi slabă decât de carne roşie deoarece s-a dovedit, prin studii ştiinţifice, că un consum frecvent al cărnurilor roşii are urmări negative asupra sănătăţii umane. Ce spui de următoarea reţetă, în care combini carnea fragedă de gâscă cu pere, stafide şi alte ingrediente delicioase? 

1 porţie / 1 h / dificultate medie

Ingrediente:

  • 1 pulpă de gâscă 
  • 2 pere 
  • 50 g stafide 
  • 50 g slănină de porc 
  • miezul de la 2-3 nuci 
  • rozmarin proaspăt, pentru decor 
  • cartofi fierţi, pentru garnitură 
  • 2-3 fire pătrunjel 
  • 1 ceapă coaptă, ca garnitură 
  • 3 linguri ulei 
  • sare 
  • piper 

Mod de preparare:

Pasul 1 

pas 1 profimedia 0014129735 2 jpg jpeg

Speli bine pulpa de gâscă, îndepărtezi fulgii rămaşi, dacă există, o usuci şi o dezosezi. Nu este nevoie să îndepărtezi pielea.

Pasul 2 

pas 2 profimedia 0014129738 2 jpg jpeg

Speli perele, le tai pe jumătate şi le îndepărtezi seminţele. Asezonezi pulpa de gâscă dezosată cu sare şi piper, după gust. Aşezi pe toată suprafaţa ei felii de pere, o fâşie de slănină şi o mână de stafide.

Pasul 3 

pas 3 profimedia 0014129740 1 jpg jpeg

O rulezi cât mai strâns posibil. La final, o legi strâns cu aţă alimentară ca pe o sarma. Ai grijă să legi aţa atât la un capăt, cât şi la celălalt al ruladei, pentru a nu se desface în timpul coacerii.

Pasul 4 

pas 4 profimedia 0014129741 1 jpg jpeg

Transferi rulada într-o tavă unsă cu ulei şi pui împrejurul ei slănină tăiată cubuleţe, miez de nucă, perele rămase şi tăiate felii. Introduci tava în cuptorul preîncălzit. Apoi, în timpul coacerii, stropeşti din când în când rulada cu sosul creat din grăsimea topită şi zeama lăsată de feliile de pere. Scoţi tava din cuptor când carnea este moale şi rumenită. După răcire, înlături aţa. Serveşti rulada feliată, alături de cartofi fierţi cu pătrunjel tocat fin şi ceapă, decorată cu rozmarin proaspăt. 

FOTO Profimedia 



Recente

Galuste cu branza de vaci  Sursa foto shutterstock 2247442923 jpg
clickpentrufemei ro andrzej gdula 2nHFQ1HLxqE unsplash jpg
Miniplacinte cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2254508687 jpg
Poza de cover  Erori comune in utilizarea aparatelor de aer conditionat si cum sa le eviti Afla chiar acum Locuinta, living, TV, aparate de aer conditionat, mobilier, corpuri de iluminat, decoratiuni jpg
Smoothie mure  Sursa foto shutterstock 275666156 jpg
ClickPentruFemei jpg
Pachetele cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1182841429 jpg
closeup woman pours water into glass cafe jpg
toa heftiba EXW dw buoU unsplash jpg
Cheesecake de afine  Sursa foto shutterstock 431627977 jpg
Rulada dovlecei  Sursa foto shutterstock 2336579587 jpg
oameni  foto   Profimedia jpg
Cum alegi tipul de pământ potrivit pentru plantele la ghiveci jpg
clickpentrufemei ro stones and bones m V2NzIgt7s unsplash jpg
la piscină jpeg
Inghetata de capsuni  SUrsa foto shutterstock 1919291447 jpg
Top 4 costume de baie pentru barbati in tendinte vara aceasta jpg
Trandafiri din dovlecei  Sursa foto shutterstock 340724174 jpg
sport  foto   Profimedia jpg
thomas yohei BAlBUJb SXQ unsplash jpg