Cum pregăteşti cea mai bună ruladă de gâscă şi pere

6 rulada gasca pere profimedia 0014129730 1 jpg jpeg

Când ai rămas în pană de idei pentru mesele principale, ia în considerare următoarea reţetă de ruladă. Cu siguranţă, o vei mai prepara şi altădată pentru cei dragi!

Specialiştii recomandă mai degrabă consumul de carne albă şi slabă decât de carne roşie deoarece s-a dovedit, prin studii ştiinţifice, că un consum frecvent al cărnurilor roşii are urmări negative asupra sănătăţii umane. Ce spui de următoarea reţetă, în care combini carnea fragedă de gâscă cu pere, stafide şi alte ingrediente delicioase? 

1 porţie / 1 h / dificultate medie

Ingrediente:

  • 1 pulpă de gâscă 
  • 2 pere 
  • 50 g stafide 
  • 50 g slănină de porc 
  • miezul de la 2-3 nuci 
  • rozmarin proaspăt, pentru decor 
  • cartofi fierţi, pentru garnitură 
  • 2-3 fire pătrunjel 
  • 1 ceapă coaptă, ca garnitură 
  • 3 linguri ulei 
  • sare 
  • piper 

Mod de preparare:

Pasul 1 

pas 1 profimedia 0014129735 2 jpg jpeg

Speli bine pulpa de gâscă, îndepărtezi fulgii rămaşi, dacă există, o usuci şi o dezosezi. Nu este nevoie să îndepărtezi pielea.

Pasul 2 

pas 2 profimedia 0014129738 2 jpg jpeg

Speli perele, le tai pe jumătate şi le îndepărtezi seminţele. Asezonezi pulpa de gâscă dezosată cu sare şi piper, după gust. Aşezi pe toată suprafaţa ei felii de pere, o fâşie de slănină şi o mână de stafide.

Pasul 3 

pas 3 profimedia 0014129740 1 jpg jpeg

O rulezi cât mai strâns posibil. La final, o legi strâns cu aţă alimentară ca pe o sarma. Ai grijă să legi aţa atât la un capăt, cât şi la celălalt al ruladei, pentru a nu se desface în timpul coacerii.

Pasul 4 

pas 4 profimedia 0014129741 1 jpg jpeg

Transferi rulada într-o tavă unsă cu ulei şi pui împrejurul ei slănină tăiată cubuleţe, miez de nucă, perele rămase şi tăiate felii. Introduci tava în cuptorul preîncălzit. Apoi, în timpul coacerii, stropeşti din când în când rulada cu sosul creat din grăsimea topită şi zeama lăsată de feliile de pere. Scoţi tava din cuptor când carnea este moale şi rumenită. După răcire, înlături aţa. Serveşti rulada feliată, alături de cartofi fierţi cu pătrunjel tocat fin şi ceapă, decorată cu rozmarin proaspăt. 

FOTO Profimedia 



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg