Banane în aluat
Un desert inedit cu banane, dar care cu siguranţă va fi pe gustul tău.
Ai nevoie de
400 g aluat foitaj5 bananefăină, cât este necesar
Pentru sos
2 linguri zahăr
1 lingură de unt
sucul de la 2 portocale
1 portocală
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Aşezi bananele necurăţate de coajă într-un vas şi torni peste ele apă clocotită. Le laşi aproximativ 2 minute. Când cojile sunt aproape negre, le îndepărtezi şi laşi bananele să se răcească. În acest fel, bananele nu se vor închide la culoare după descojire.
Întinzi aluatul pe masa de lucru pe care ai presărat puţină făină. Îl tai în 16 dreptunghiuri, apoi bananele tot în 16 bucăţi. Pui pe fiecare dreptunghi câte o bucată de banană şi rulezi. Le aşezi pe o tavă tapetată şi le coci 15-20 de minute.
Pentru sos, topeşti zahărul pe foc mic, cu grijă să nu se ardă, încorporezi untul şi torni sucul de portocale. Amesteci şi ţii pe foc până când se îngroaşă sosul şi dai tigaia deoparte. Serveşti bananele în aluat fierbinţi pe câteva rondele de portocale, fără coajă, cu sos de portocale şi zahăr pudră.