Desertul perfect: Brioşe de banane cu nucă de cocos şi ciocolată

1 68228 original jpg jpeg

Dacă eşti un fan al bananelor, acest desert te va încânta şi este perfect şi pentru copiii tăi. Pe lângă faptul că sunt delicioase consumate ca atare sau în piureuri, fructele pot fi folosite la fel de bine şi în produsele de patiserie. Aşa că, dacă s-au înnegrit puţin, nu le arunca, mai dă-le o şansă.

Dacă eşti mereu pe fugă sau trebuie să pui copilului ceva uşor la pachet,ori îţi place să găseşti ceva bun de ciugulit atunci când deschizi frigiderul,brioşele cu banane şi nucă de cocos sunt alegerea perfectă.

Pe lângă ingredientele de bază,mai ai nevoie şi de alte produse care este foarte probabil să se găsească deja în debaraua ta.

Iar în cazul în care încă nu ai găsit determinarea pentru a te apuca de bucătărit,gândeşte-te la cât de mult se vor bucura prietenele tale când,lângă ceaşca de cafea,le vei servi câte o brioşă minunată. Sunt suficient de dulcipentru a mulţumi orice iubitoare de ciocolată,iar nuca de cocos şi banana reprezintă ingredientele care vor face ca desertul să fie totuşi sănătos.

Ingrediente

1 cană şi un sfert de făină 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţăsare 2 banane foarte coapte făcute piure (aproximativ 3/4 cană) 1 pachet (1/2 cană) unt nesărat,topit 1/2 cană de zahăr 1 ou mare1/2 linguriţă vanilie 1/2 ceaşcă de fulgi de ciocolată 3/4 cană de fulgi de nucă de cocos

Prepararea

Aprinde cuptorul şi lasă flacăra la foc potrivit. Pune hărtia de brioşe în cupe. Dacă ai forme de silicon nu mai e necesar.

Într-un castron,amestecă făina cu praful de copt şi sarea. Separat,pune bananele,untul,zahărul,ouăle,vanilia,şi 1/2 ceaşcă de nucă de cocos într-un castron mare şi amestecă bine,până ce toate ingredientele se întrepătrund complet. Apoi,se adaugă peste făină crema rezultată şi se omogenizează.

Pune aluatul în formele de brioşe,iar înainte de a băga la cuptor presară peste ele restul de nucă de cocos.

Lasă-le la copt până când brioşele se umflă şi capătă o culoare aurie,aproximativ 20-25 de minute. La final,lasă desertulsă se răcească uşor,la temperatura camerei.