Biscuiţi cu brânză şi stafide
Sunt simplu de preparat, gata de savurat şi uşor de digerat!
Dificultate medie
Preparare 1 h1 tavă
Ai nevoie de
5 g drojdie
75 g zahăr
2 ouă
2 linguri lapte
100 g unt
1 praf sare
225 g făină
Pentru umplutură
250 g brânză dulce, scursă
40 g zahăr
1 esenţă vanilie
50 g stafide
1 ou
Pentru ornat
zahăr vanilat
Mod de preparare
Freci drojdia cu zahărul şi o combini cu ouăle, laptele, untul şi sarea, apoi adaugi treptat făina. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care îl dai deoparte.
Pentru cremă, amesteci ingredientele. Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină şi decupezi biscuiţii cu gura unui pahar mai mic. Pui câte 1 linguriţă de cremă şi 1-2 stafide pe fiecare biscuit. Îi aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi îi dai 15-20 de minute la cuptorul încins. Îi serveşti pudraţi cu zahăr vanilat.
Bine de ştiut!
Drojdia este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi proteine. Ajută organismul la formarea celulelor noi, previne îmbătrânirea prematură, întăreşte sistemul imunitar şi reface flora intestinală. De asemena, scade glicemia, reglează nivelul colesterolului, fiind de folos în combaterea hipertensiunii. Datorită conţinutului de vitamina K, ajută la fixarea calciului în oase şi la coagularea sângelui.