Biscuiţi cu miere şi piper
Mierea poate fi utilizată în diferite combinaţii cu gusturi sărate şi chiar picante. Este deja binecunoscută combinaţia dintre miere şi brânzeturi, dar ce ai spune să prepari biscuiţi delicioşi cu miere şi piper? O gustare simplă între mese sau când simţi nevoia să „ciuguleşti” ceva.
Ingrediente necesare
500 g miere
Piper alb
300 g migdale decojite şi măcinate
Coaja de la o portocală
Făină integrală
30 g unt
Ulei de măsline
Mod de preparare
Turnaţi mierea într-o cratiţă,puneţi-o la foc mic şi,amestecând continuu,adăugaţi 2 vârfuri de cuţit de piper alb,migdalele şi coaja de portocale răzuită. În final adăugaţi făina,presarând-o şi amestecând continuu. Când compoziţia a ajuns la o anumită consistenţă se ia de pe foc şi se răstoarnă pe masa de lucru unsă cu ulei. Întindeţi aluatul în aşa fel încât să aibă aceeaşi grosime peste tot,lăsaţi să se răcească,iar în final se taie în pătrate late de 5 cm. Aşezaţi pătratele pe o tavă unsă cu unt şi coaceţi în cuptorul preîncălzit la 200° C până când se rumenesc.
Aceşti biscuiti se pot pregăti în diferite variante:puteţi adăuga în aluat,de exemplu,seminţe de chimion,anason sau mărar ca apoi să presăraţi peste biscuiţi o lingură de seminţe de susan,sau nucă măcinată.
Citeşte mai multe proprietăţi şi utilizări ale mierii în cartea “Mierea – Proprietăţi şi utilizări” de Daniela Guaiti, de la Editura Casa.