Ce biscuiţi poţi să consumi în funcţie de dieta pe care o ţii

1 55996 original jpg jpeg

Ai poftă uneori să ronţăi un biscuit, fie între mese, fie pentru a-ţi face o mică plăcere nevinovată. Află cum să alegi biscuiţii, în funcţie de afecţiunile de care suferi sau de dietele pe care le urmezi.

Citeşte etichetele

Prima regulă pentru a alege biscuiţii potriviţi este să citeşti etichetele pe care apar ingredienţii şi valorile nutriţionale. Alimentul menţionat pe primul loc,pe lista igredienţilor,este şi cel care se află în cantitatea cea mai mare în produsul respectiv.

Dacă ai colesterol...

... alege biscuiţi mai puţin graşi. Evită biscuiţii care au în compoziţie acizi graşi saturaşi şi acizi graşi trans – adică,cei pe bază de ulei de palmier,uleiuri hidrogenate sau materii grase hidrogenate.

Biscuiţii natur sau cu cereale integrale sunt o opţiune bună.

Dacă ai diabet...

... alege biscuiţii care conţin belşug de fibre,care sunt puţin dulci sau graşi. Cei din cereale integrale sunt de preferat.

Dacă eşti sportivă...

... consumă batoane de cereale,căci îţi dau energia de care ai nevoie. Sunt de trei categorii:batoane pentru efort echilibrat,bogate în glucide şi bogate în lipide. Cele din urmă,de obicei acoperite cu ciocolată,sunt recomandate pentru anotimpul friguros,sau când face efort la altitudine.

Fii atentă şi la tipul de zahăr care intră în compoziţia lor. Siropurile de glucoză,de fructoză,zahărul rafinat sunt absorbite mai rapid ca zaharurile lente (glucidele complexe). Pentru eforturi susţinute,glucidele complexe sunt cele recomandate,sursa cea mai bună fiind cerealele integrale,fructele oleaginoase (migdale,alune),siropul de agave şamd.

Citeşte şi:

5 boli pe care le alină lemnul-dulce

Cele mai eficiente tratamente naturale anticancer