Budincă de griş cu prune
Prunele dau o savoare deosebită acestei budinci!
Ai nevoie de
6 ouă
200 g zahăr
10 linguri griş
600 ml lapte
2 linguriţe esenţă de vanilie
1 lingură praf de copt
50 g prune uscate fără sâmburi
sare
Mod de preparare
Dai drumul la cuptor. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Separat, mixezi gălbenuşurile cu 6 linguri de zahăr, grişul şi praful de copt. Încorporezi albuşurile cu mişcări uşoare de jos în sus. Torni jumătate din compoziţie într-o tavă în care ai întins hârtie de copt, apoi aşezi prunele şi torni restul compoziţiei. Dai budinca la cuptor până trece testul scobitorii, având grijă să nu deschizi uşa cuptorului în prima jumătate de oră. O scoţi din cuptor şi o laşi la răcorit.
Încălzeşti laptele cu restul de zahăr, adaugi esenţa de vanilie şi-l torni peste budincă.