Budincă de orez cu fructe de mare. N-ai mai mâncat calamari şi creveţi aşa!

17 octombrie 2025   Rețete

Fructele de mare sunt surse bune de proteine, fără a avea atât de multe grăsimi precum carnea. Consumul regulat de fructe de mare, chiar şi sub forma unei budinci de orez, îţi reduce riscul de depresie, Alzheimer, boli de inimă şi alungă durerile articulare.

Ingrediente pentru trei porţii

150 g orez

200 g creveți

200 g inele de calamar

20 g unt

1 ceapă

sare

piper

pătrunjel

Vezi și: Fructe de mare ca-n vacanţă: paste cu sos de roșii și calamari

Mod de preparare

Speli orezul în mai multe ape, până ce aceasta rămâne curată. Călești ceapa tocată în unt, până devine sticloasă, apoi adaugi orezul și torni apă, de trei ori cantitatea orezului. Condimentezi cu sare și-l lași la fiert, la foc mic, până când începe să se înmoaie.

Te-ar mai putea interesa: Curry thailandez, specialitatea cu creveţi imposibil de refuzat

Adaugi apoi creveții și calamarii și lași la fiert până se pătrund toate ingredientele. La final, condimentezi cu sare și servești budinca cu pătrunjel tocat.

FOTO: Shutterstock

Mai multe