Orez arăbesc. Îţi menţine saţietatea şi-ţi dă energie să combaţi astenia!
Astenia de primăvară te lasă fără energia de a-ţi duce la bun sfârşit treburile de peste zi? Include în meniul zilnic acest preparat arăbesc cu orez şi linte!

Lintea este o alternativă perfectă la sursele clasice de proteine: carne, ouă, lactate şi brânzeturi. Este eficientă şi în reducerea riscului de cancer de colon, după cum indică specialiştii de la Clinica Cleveland, din SUA. Leguminoasele în general, conțin o gamă largă de fibre, care hrănesc bacteriile benefice ale colonului.
Persoanele vegetariene sau care ţin post ar trebui să-și completeze dieta zilnică cu diferite tipuri de leguminoase. Lintea este o opțiune excelentă datorită conținutului de fier, potasiu și proteine. Aceasta conține şi acid folic care poate susţine o sarcină sănătoasă pentru mamă și copil. Lintea conține fibre insolubile care reglează motilitatea intestinală, în caz de diaree.
Ingrediente pentru trei porţii
200 g linte
800 ml apă
200 g orez
50 ml ulei de măsline
2 cepe
sare
piper
chimen
Te-ar mai putea interesa: Cât timp este sigur să păstrezi orezul gătit şi cel uscat. Semne că produsul a expirat
Mod de preparare
Speli lintea și o pui la fiert cu jumătate din cantitatea de apă. Când dă în clocot, dai focul la minim, acoperi vasul și lași totul la fiert 10-12 minute până când lintea este pe jumătate gătită. Scurgi excesul de apă.
Încingi uleiul într-o tigaie și călești cepele tocate până devin ușor maronii pe margine. Condimentezi ceapa cu sare, după gust. Torni apa rămasă, lași să dea un clocot, apoi adaugi lintea și orezul, pe care l-ai ținut la înmuiat în apă 15 minute înainte.
Condimentezi cu sare, piper și chimen, după gust. Fierbi orezul 15-20 de minute, la foc mic, până se absoarbe toată apa.
FOTO: Shuttaerstock