Idee pentru masa de prânz: inele de calamar pane

Calamarii crocanţi sunt un vis pentru iubitorii de fructe de mare. Inelele de calamar pane sunt uşor de preparat. Îţi arătăm cum în cele ce urmează!

image

Când te gândești la fructe de mare, primul lucru care îți vine în minte probabil că nu sunt calamarii. Dacă sunt făcute corect, inelele de calmar pane, crocante pot fi un răsfăț delicios! Calamarul este, de fapt, destul de versatil. Poate fi servit ca aperitiv sau fel principal, cu o varietate de sosuri și garnituri. Indiferent că eşti în căutarea unei gustări ușoare sau îţi doreşti ceva mai consistent, această rețetă îți va arăta cum să faci calamari perfecţi de fiecare dată.

Calamarii se pot găti în moduri diverse şi niciunul nu este dificil. Pot fi făcuţi la grătar, înăbușiţi fierţi, prăjiţi, puşi în mâncăruri sau aluaturi. Poate fi tăiat în bucăți plate, feliat în inele sau lăsat întreg şi umplut.

Un singur aspect trebuie reținut: calamarii trebuie să fie gătiți rapid pentru a obține acea textură fragedă, elastică, în caz contrar, s-ar putea să capete una cauciucată.

Ingrediente pentru trei porţii

500 g inele calamari  

1 lămâie 

200 g pesmet 

sare 

piper 

2 ouă 

100 ml ulei 

Te-ar mai putea interesa: Frigărui de creveți, cu usturoi şi lămâie

Mod de preparare

Lași inelele de calamari la decongelat, apoi le treci pe sub un jet de apă rece și le scurgi. Le așezi pe șervete de hârtie. 

Într-un bol, bați ouăle cu sare și piper, după gust. Treci calamari prin pesmet, apoi prin ou și din nou prin pesmet. Încingi uleiul într-o tigaie și rumenești inelele de calamari pe ambele părți.

Vezi și: Fructele de mare trimit doi oameni la închisoare pentru... 1.446 de ani!

Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le servești stropite cu zeamă de lămâie. 

FOTO: Shutterstock