Cecilia îţi recomandă: Prăjitura Bunica
O prăjitură care îţi va aminti de dulciurile bunicii, şi nu doar prin denumire. Folosind ingrediente simple, naturale, Prăjitura Bunica are acel gust al copilăriei pe care cu toţii vrem să ni-l reamintim din când în când.
Ai nevoie de
Pentru blat
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri apă
2 linguri cacao
1 praf de copt
200 g făină
Pentru cremă
150 ml lapte
2 ouă
200 g zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
250 g unt
Pentru glazură
150 g ciocolată
50 g unt
50 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Freci gălbenuşurile cu zahărul, apa, praful de copt, apoi încorporezi albuşurile. La final, pui făina amestecată cu cacaua. Torni compoziţia în tava tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Pentru cremă, combini laptele, ouăle, zahărul şi zahărul vanilat, le pui pe foc şi amesteci până când se îngroaşă crema. O dai deoparte, o laşi la răcorit şi adaugi untul frecat spumă. Tai blatul în jumătate, pe lung, ungi prima foaie cu jumătate de cremă. Aşezi o doua foaie şi pui restul de cremă. Amesteci toate ingredientele pentru glazură, le pui pe foc până se omogenizează şi torni glazura peste prăjitură.
Cecilia Ciocoiu, Huşi
Sursa foto: pinterest