Ce-ţi taie pofta de dulce?

1 46988 original jpg jpeg

Bomboane, prăjituri, ciocolată, cafea cu frişcă... Parcă n-ai vrea să mănânci altceva cât e ziua de lungă! Însă dulciurile pot lăsa urme serioase asupra siluetei tale.Iată care sunt soluţiile pentru a scăpa de pofta de dulce.

Pe aceeaşi temă:

Poţi slăbi mâncând la ore fixe

Dieta pe care o poţi ţine la serviciu

În formă după Sărbători!

Somnul odihnitor

Cei care dorm mai puţin de şase ore pe noapte mănâncă mai mult şi sunt mai predispuşi la îngrăşare. Acest lucru este demonstrat de studii,dar cred că şi tu ai observat că atunci când eşti obosită mănânci mult,mai ales dulciuri.

Înlocuirea sucurilor cu ceai

Băuturile acidulate sau ceaiurile din comerţ conţin foarte mult zahăr. Şi cu cât bei mai mult,cu atât ai vrea să mai bei. Pe lângă asta,ele nu-ţi oferă nutrienţii de care organismul are nevoie pentru a funcţiona. Mai bine bea ceai neîndulcit sau apă plată. La fel şi în cazul cafelei:bea-o fără zahăr sau alţi îndulcitori. Poţi pune în ea puţin lapte,pentru a-i mai îndulci gustul.

Proteinele din alimente

Partea bună atunci când mănânci alimente bogate în proteine este că-ţi va fi mai puţin foame. Iar când nu eşti flămândă,nu ai chef nici să mănânci dulciuri. În locul produselor de patiserie,alege alimente săţioase (cereale,legume uscate,lactate,carne,peşte,ouă),care îţi oferă energie pentru mai mult timp,sunt bine tolerate de organism şi,în cantităţi rezonabile,nu îngraşă.

Organismul tău are nevoie de zaharuri,pentru că acestea îţi dau energie. Atunci când simţi că-ţi trebuie ceva dulce,mănâncă fructe în locul produselor de patiserie. Sunt mult mai sănătoase,pentru că au vitamine şi conţin fibre,bune pentru digestie.

De obicei,simţi nevoia să mănânci dulciuri când nivelul zahărului din sânge scade. Pentru a preveni acest lucru,mănâncă mai puţin,dar mai des,şi nu sări peste micul-dejun. Înfometarea nu te ajută,pentru că organismul face rezerve de grăsimi atunci când reduci drastic numărul de calorii.

Dacă ai dulciuri în frigider şi în dulapurile din bucătărie,îţi va fi foarte greu să nu te laşi ademenită. De aceea,primul pas important îl reprezintă îndepărtarea tentaţiilor. Aruncă toate dulciurile din casă!

Spălatul pe dinţi

Acest truc funcţionează în cazul unora dintre pofticioşi. Care este legătura între periaj şi pofta de ceva bun? Gustul uşor dulce al pastei de dinţi şi respiraţia proaspătă reduc senzaţia de foame şi scad nevoia de a mânca dulciuri.

Guma de mestecat

Mestecatul gumei face cam acelaşi lucru ca şi spălatul pe dinţi:taie senzaţia de foame şi păcăleşte stomacul. Nu mesteca mai mult de zece minute,altfel va avea efect contrar. În plus,gustul dulce satisface nevoia de zahăr.

Dacă ai nevoie de un ajutor în plus pentru a scăpa de pofta de dulce,apelează la crom. Îl poţi lua din drojdia de bere,proaspătă,uscată sau sub formă de tablete. Tabletele se găsesc în magazinele naturiste şi se administrează după prospect.

Sfat:

Cel mai simplu este să reduci gradat,pe parcursul unei săptămâni,cantitatea de alimente dulci.