Colţunaşi altfel

7 iulie 2017   Rețete

Pentru aluat: 6 gălbenuşuri / 3 ouă întregi / 200 g zahăr / 1 pahar ulei / 50 g rom / 2 pliculeţe zahăr vanilat / făină cât cuprindePentru umplutură:  400 g miez de nucă tăiat cu cuţitul / 250 g miere

 Cum se prepară  

Pentru aluat,freci gălbenuşurile şi ouăle cu zahărul până când devin o spumă. Pui făina în ploaie,amesteci,adaugi romul şi zahărul vanilat,torni uleiul în fir subţire şi amesteci. Şi tot aşa până când termini uleiul. Frămânţi până când obţii un aluat elastic. Laşi la temperatura camerei,acoperit,până a doua zi.

Pentru umplutură, fierbi mierea şi,când dă în clocot,opreşti focul şi pui nucile. Amesteci energic şi laşi la răcorit. Când amestecul a devenit călduţ,  iei cu linguriţa şi formezi biluţe. Le pui pe un platou şi le laşi până a doua zi. Ai grijă să nu se lipească între ele.

A doua zi, întinzi aluatul cu un sucitor. Să nu presari prea multă făină pe masa de lucru pentru că se poate întări aluatul! Întinzi foi de grosime potrivită şi decupezi cu gura unui pahar. Pui pe fiecare rotund câte o biluţă de nucă,îndoi aluatul şi îl lipeşti cu ajutorul degetelor. Procedezi la fel până termini ingredientele.

Dai tava tapetată la cuptorul încins,la foc potrivit,pentru aproximativ 45 de minute.

Serveşti după ce s-au răcit ori a doua zi.

Mai multe