Cornuleţe de post în două culori. Se topesc în gură!
Cornuleţele în două culori cu gem sunt perfecte pentru o ocazie specială, dar şi pentru o gustare de zi cu zi. Deşi la prima vedere pare greu de făcut, o să vedeţi că nu e deloc aşa! Este o reţetă pe care merită să o încercaţi.
Ingrediente
Aluat:
- 500 ml apa minerala
- 3 linguri zahăr
- 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata)
- 200 ml ulei
- 3 linguri cacao
- coajă de lămâie
- un praf de sare
- făină cât cuprinde
Umplutură:
- gem mai tare
- rahat
- nuca
Sirop:
- 250 gr zahar
- 120 ml apa
- 2 lingurite esenta de vanilie
- nucă de cocos pentru decor
Mod de preparare
Siropul se face extrem de simplu. Apa se amestecă pe foc împreună cu zahărul şi vanilia. Se amestecă continuu până când zahărul se topeşte.
Apoi trecem la aluat. Într-un bol punem apă minerală, uleiul, zahărul, sarea, drojdia uscată (dacă puneţi proaspătă, o dizolvaţi cu puţîn apă călduţă înainte) şi coajă rasă de lămâie. Le amestecăm puţîn cu un tel. Începem să punem făînă, treptat, până aluatul este puţîn mai gros că la clătite.
Când ajungem la această consistentă, împărţim aluatul în două vase, într-unul punem puţîn mai multă compoziţie.
În vasul în care avem mai puţină compoziţie, adăugăm făînă, până aluatul devine nelipicios, dar foarte uşor de lucrat. în celalălalt vas, care este mai multă compoziţie, punem cacao, apoi făină, până aluatul devine nelipicios şi uşor de lucrat.
Împărţim fiecare aluat în 4 bile. Luăm o bilă de aluat maro, întindem o foaie subţire şi cât mai rotundă. Luăm apoi o bilă de aluat albă, întindem o foaie subţire, rotundă şi puţîn mai mică decât cea maro.
Aşezăm foaia albă peste cea maro, mai întindem puţîn cu sucitorul cât să se lipească cele două foi. Cu un cuţit tăiem pe mijloc, atât pe lungime cât şi pe lăţime (veţi obţine o formă de cruce).
Fiecare sfert se taie în triunghiuri potrivite sau în funcţie de cât de mari vreţi să faceţi cornurile. Punem pe margine gem (sau rahat sau orice altă umplutură doriţi) şi le rulăm spre interior, spre vârf
Le aşezăm într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. La fel procedăm şi cu restul de aluat. Le introducem în cuptorul încins pentru 20 de minute (dacă le faceţi mai mari, le lăsăţi 25 de minute). Când sunt gata, le scoatem din cuptor şi le lăsăm 5 minute să se răcorească.
Le trecem calde, prin siropul rece şi le presărăm nucă de cocos. Poftă bună!
Sursă: bucataras.ro