Tort de biscuiţi şi ciocolată
Ai nevoie de: 400 g biscuiţi, 200 g nuci mărunţite, 300 g ciocolată neagră, 150 ml frişcă lichidă, 100 g unt, 30 g zahăr pudră, 3 linguri cacao, 1 fiolă esenţă rom, 150 ml lapte
Cum se prepară
Sfărâmi 200 g de biscuiţi şi îi amesteci cu nucile mărunţite. Torni câte puţin lapte peste ele astfel încât să se umezească toată masa de biscuiţi,dar fără să devină prea moi.
Mixezi untul moale cu zahărul şi cu 1 lingură de cacao până devine o cremă. Ciocolata o topeşti pe baia de aburi,apoi o amesteci cu frişca lichidă,esenţa de rom şi le amesteci până se încoroprează. Adaugi untul spumă.
Torni 3/4 din compoziţia de ciocolată peste cea de biscuiţi şi amesteci până se omogenizează.
Într-o tavă pui un strat din biscuiţii rămaşi peste care torni compoziţia de ciocolată cu biscuişi,iar la final acoperi prăjitura cu crema de ciocolată rămasă. Presari deasupra cele 2 linguri de cacao şi dai prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Pentru 1 tavă
Preparare 50'
Dificultate mică