Deliciu de vară. Minitarte cu cremă de vanilie şi gem de portocale
Aceste tarte proaspete și pline de arome de citrice şi vanilie, făcute cu un aluat de casă, sunt o gustare delicioasă de vară sau un desert delicios.
Tartele mici cu portocale sunt combinaţia perfectă de aluat cu unt şi umplutură de citrice care face din ele un desert delicios, proaspăt și aromat. Se coc rapid la cuptor şi pot fi făcute cu succes de copii sau începători în ale gătitului. Este surprinzător de ușor să-ți faci propriul aluat, dar ai putea şi să economiseşti timp și efort folosind un aluat de patiserie cumpărat.
Cum se păstrează tartele cu gem de portocale?
Aceste minitarte se servesc cel mai bine în aceeași zi în care au fost preparate. Dacă vrei să te bucuri de ele mai mult timp, le poți pune într-un recipient ermetic pe care-l pui la frigider pentru o zi sau două. Dacă le laşi mai mult de atât, crema şi gemul de portocale vor înmuia aluatul.
Ingrediente pentru 12 porţii
150 g unt
300 g făină
2 gălbenuşuri
20 g zahăr
Pentru umplutură:
500 ml lapte
125 g făină
2 gălbenuşuri
75 g zahăr
esenţă de vanilie, opţional
gem de portocale
Te-ar mai putea interesa: Minitarte integrale cu cremă de brânză şi căpşuni
Mod de preparare
Pentru a prepara blatul minitartelor, amesteci untul moale cu făina, apoi înglobezi gălbenuşurile şi zahărul. Frămânţi, apoi înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l ţii la frigider, o jumătate de oră. La final, întinzi aluatul, decupezi şi-l pui în forme. Aşezi formele la cuptor până se rumenesc frumos.
În timp ce se răcesc, pregăteşti crema. Pui pe foc mic o jumătate din cantitatea de lapte până când devine fierbinte. Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul până se deschid la culoare, încorporezi făina şi laptele rece. La final, înglobezi laptele fierbinte şi amesteci la îngroşarea amestecului.
Vezi şi: Minitarte cu cremă de mandarine
Adaugi esenţă de vanilie şi răceşti crema înainte de a o pune până la jumătate în fiecare minitartă. La final, umpli minitartele cu gem de portocale.
FOTO: Shutterstock