Minitarte cu pepene
Dificultate medie / Preparare 1 h / 6 MINITARTE
Ai nevoie de
Pentru aluat250 g făină110 g unt1 praf de sare2 gălbenuşuri3 linguri zahăr4 linguri lapte recePentru cremă200 g mascarpone80 g zahăr pudră1 lingură suc de pepenePentru decor300 g miez de pepene verde, fără sâmburi, tăiat cubuleţefrunze de mentăAmesteci untul ţinut la temperatura camerei cu făina. Încorporezi gălbenuşurile, sarea, zahărul şi laptele şi frămânţi energic, până obţii o cocă omogenă. O înfăşori în folie de plastic şi o dai la rece, o oră. Scoţi aluatul din frigider şi îl tai în 6 bucăţi egale. Le întinzi cu sucitorul pe blatul tapetat cu făină şi le aşezi în forme de minitarte, acoperind şi marginile, apoi le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptorul încins circa 20 de minute. Le scoţi şi le laşi la răcit.Pentru cremă, amesteci zahărul pudră cu mascarpone. Adaugi sucul de pepene şi mixezi câteva minute, până obţii o cremă omogenă. Desprinzi cu grijă minitartele din forme şi le umpli cu crema. Le decorezi cu cubuleţe de pepene şi frunze de mentă. Le ţii la rece minimum 2 ore.