Minitarte cu zmeură şi frişcă
Dificultate medie / Preparare 1 h / 8 MINITARTE
Ai nevoie de
Pentru aluat:200 g făină100 g unt2 gălbenuşuri1 praf de sare3 linguri zahăr2 linguri cacao3-4 linguri laptePentru cremă200 ml smântână pentru frişcă80 g zahăr pudră1 plic zahăr vanilat1 lingură esenţă de vaniliePentru decor250 g zmeură
Amesteci făina cu cacaua şi untul la temperatura camerei. Încorporezi gălbenuşurile, zahărul, sarea, laptele şi frămânţi energic, ca să obţii un aluat omogen, pe care îl dai la rece o oră. După aceea tai 8 bucăţi egale, le întinzi cu sucitorul şi le aşezi în forme de minitarte, acoperind cu grijă marginile. Le pui într-o tavă şi le dai la cuptorul încălzit. După circa 20 de minute le scoţi şi le laşi la răcit.
Între timp, prepari crema mixând toate ingredientele până obţii o frişcă fermă.
Scoţi cu grijă minitartele din forme şi le umpli pe jumătate cu crema de frişcă, aşezi deasupra zmeură şi ornezi cu frişcă, după imaginaţie.