Desert cu frişcă şi gem de caise
Dacă îţi plac deserturile de casă, ai putea să încerci o combinaţie inedită de frişcă şi gem de caise, numai bună pentru zilele de weekend, în care nu mai ştii cu ce să îţi faci pofta!
Ai nevoie de
Pentru blat
75 ml ulei
100 ml apă minerală
150 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
300 g făină
1 linguriţă scorţişoară
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
Pentru cremă
300 g smântână pentru frişcă
200 g iaurt grecesc
150 g zahăr
1 borcan gem de caise
Mod de preparare
Combini uleiul cu apa minerală, zahărul tos şi cel vanilat. Amesteci făina cu cacaua, scorţişoara şi praful de copt. Încorporezi făina şi omogenizezi, apoi torni compoziţia într-o tavă de cuptor tapetată. O ţii până când trece testul scobitorii, apoi laşi blatul la răcit.
Baţi smântâna rece cu zahărul până se transformă în frişcă, apoi o amesteci cu iaurtul şi dai crema la rece 30 de minute.
Fărâmiţezi blatul şi dai bucăţile mai mici deoparte.
Pui jumătate din cremă într-un bol, apoi presari un strat de blat cu scorţişoară, întinzi gem de caise, apoi un strat de cremă. Presari un alt strat de blat, apoi gem de caise şi crema rămasă. Presari peste desert bucăţile mici de blat păstrate şi dai totul la rece.