Tort cu frişcă şi brânză
Pentru blat ai nevoie de: 7 ouă, 3 linguri cacao, 7 linguri zahăr, 4 linguri făină, o esenţă de rom. Pentru umplutură ai nevoie de: 500 ml frişcă lichidă, 100 g unt, 5 linguri zahăr pudră, 1 pliculeţ întăritor de frişcă, 200 g brânză de vaci cremoasă, 1 esenţă de vanilie, 750 g vişine.
Pentru decor ai nevoie de 100 g ciocolată de menaj şi 250 g vişine.
Cum se prepară:
Se bat albuşurile spumă tare,se adaugă zahărul şi se continuă baterea până se topeşte. Se încorporează gălbenuşurile unul câte unul,se pun esenţa,cacaua şi făina,amestecând uşor,de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată. Se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute,se lasă la răcit,după care se taie în trei.
Untul moale se bate cu zahărul pudră,brânza de vaci şi esenţa. Se bate frişca şi se amestecă cu compoziţia de brânză şi întăritorul de frişcă. Vişinele se curăţă de sâmburi şi se pun la scurs într-o strecurătoare.
Se aşază o parte de blat pe un platou,se pune un sfert din cremă şi jumătate din vişine,al doilea blat,un sfert din cremă şi restul de vişine. Se acoperă cu blat,se apasă puţin şi se îmbracă cu crema rămasă. Se dă la rece pentru 2-3 ore înainte de servire. Se taie felii şi fiecare felie se decorează cu vişine şi aşchii de ciocolată.