Desertul zilei. Fursecuri fragede, cu unt

22 noiembrie 2024   Rețete

Pentru zilele de weekend, când poate vei primi prieteni la o cafea sau un ceai, de ce nu, ai putea pregăti aceste fursecuri fragede, cu unt. Vei vedea că nu-ţi ia prea mult timp să le prepari!

Pentru aceste fursecuri ai nevoie de şase ingredient care includ unt. În cazul în care doreşti să le faci pentru cei care ţin post sa chiar tu ţii post, înlocuieşte untul cu margarină vegetală.

Unul dintre trucurile de a face fursecuri iubite de toţi cei dragi este să laşi aluatul să se odihnească. Michael Wallace, bucătar și coordonator al echipei de cercetare de la compania de făină fără gluten Cup4Cup din SUA, a declarat pentru Business Insider.com: „Primul lucru pe care îmi place să-l recomand este să lase aluatul la odihnit cel puțin două ore înainte de a-l coace. Următorul ar fi să lase fursecurile să se răcească după coacere timp de cinci minute înainte de a le scoate din tavă”.

Ingrediente pentru 30-35 bucăţi

200 g unt

80 ml ulei

120 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

60 g amidon de porumb

480 g făină

zahar pudră, pentru ornat

Vezi şi: Fursecuri cu susan din 7 ingrediente simple

Mod de preparare

Topeşti untul şi-l treci într-un bol, trecându-l printr-o strecurătoare. Îl laşi deoparte până capătă consistenţa unei creme, apoi adaugi uleiul, zahărul pudră şi cel vanilat. Mixezi puţin până când se omogenizează compoziţia. Încorporezi, pe rând, amidonul de porumb şi făina, ambele trecute printr-o sită.

Aluatul obţinut la final trebuie să fie elastic. Din acest aluat, iei câte puţin şi formezi sfere pe care le aşezi într-o tavă tapetată, distanţate, şi le presezi puţin cu palmele.

Te-ar mai putea interesa: Fursecuri cu cafea. Ce tip de cafea este mai potrivit?

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru circa 20-25 de minute, reducând uşor temperatura spre final. Procedezi la fel cu restul de aluat. După coacere şi răcire, le pudrezi cu zahăr.

FOTO: Shutterstock

Mai multe