Cum să faci biscuiţi cu scorţişoară, aromaţi şi crocanţi

Finalul de toamnă aduce bucuria de coace diverse preparate dulci şi sărate. Îţi propunem să încerci şi această reţetă de biscuiţi cu scorţişoară, perfecţi la o cafea sau la o gustare!

image

Scorțișoara este unul dintre cele mai sănătoase condimente pe care le poţi adăuga inclusiv la prepararea biscuiţilor. O recenzie a „Pharmacognosy Research‟ a adunat diferite studii despre scorțișoară, ceea ce a dus la constatarea că aceasta are proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene și anticancerigene. O poţi include în dieta ta începând de la a pune puţină în cafeaua de dimineaţă nu doar în reţetele de biscuiţi. Doza zilnică eficientă este de până la şase grame, undeva până la două lingurițe de scorţişoară pe zi. Înlocuiește zahărul cu scorțișoara atunci când faci clătite, smoothie-uri, brioșe, ciocolată caldă, ceai, salată de fructe.

Ingrediente pentru 15 bucăţi

3 ouă

100 g zahăr

200 g unt

1 linguriţă scorţişoară

½ linguriţă anason măcinat

200 g făină

fulgi de ciocolată, optional

Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere. Tort cu biscuiţi şi caramel

Mod de preparare

Baţi ouăle cu zahărul, adaugi untul moale, apoi încorporezi scorţişoara, anasonul, făina şi fulgii de ciocolată.

Tapetezi o tavă şi încingi cuptorul. Iei din aluat cu ajutorul unei linguriţe şi formezi grămăjoare pe care le aplatizezi tot cu linguriţa.

Vezi şi: Sendvişuri de biscuiţi cu cremă de nucă. Alungă stresul şi te energizează!

Introduci tava în cuptor, 25 de minute, la foc potrivit.

FOTO: Shutterstock