Gogoşi cu smântână şi gem de prune
25 martie 2018
Rețete
Aceste gogoşi cu gem de prune şi glazură de smântână vor deveni repede preferatele tale.
Ai nevoie de
250 ml lapte60 g zahăr25 g drojdie proaspătă5 ouă500 g făină1 praf de sarecoaja de la o lămâie120 g untulei, pentru prăjit150 g gem de prune100 g smântână
Mod de preparare
Omogenizezi jumătate de pahar de lapte cald cu o linguriţă de zahăr şi cu drojdia. Combini restul de lapte cu ouăle, zahărul, şi, separat, făina cernută, sarea şi coaja de lămâie. Peste amestecul de drojdie, îl torni pe cel cu făină şi mixezi, apoi încorporezi compoziţia de ouă şi untul moale. Laşi aluatul până îşi triplează volumul. Îl întinzi şi decupezi gogoşile cu un pahar. Le mai laşi la loc cald 30 de minute, apoi le prăjeşti în ulei încins. Le serveşti cu smântână şi gem de prune.