Gogoşi cu glazură de nucă şi miere
Ai nevoie de: 500 g făină, 3 ouă, 200 ml lapte cald, 4 linguri zahăr, 1 cub de drojdie, 1 praf de sare, coajă rasă de lămâie, 1 lingură zahăr, 300 ml smântână dulce, 1 l ulei (pentru prăjit), 300 g nucă pisată, 3 linguri miere
Cum se prepară
Pentru maia,amesteci drojdia cu 50 ml de lapte cald şi o lingură de zahăr. Laşi deoparte 30 de minute. Mixezi ouăle cu restul de zahăr,sarea şi coaja rasă de lămâie. Cerni făina,adaugi maiaua şi compoziţia cu ouă. Frămânţi ingredientele şi torni treptat laptele cald până obţii un aluat elastic. Laşi la dospit 1 oră.
Întinzi cu sucitorul o foaie destul de groasă şi decupezi cerculeţe cu gura unui pahar. Le ţii la crescut aproximativ 25 de minute.
Încingi uleiul şi prăjeşti gogoşile în baie de ulei. Le pui la scurs pe şerveţele absorbante. Când s-au mai răcorit le ungi cu puţină miere şi apoi le tăvăleşti prin nucă pisată.
Pentru:25 de gogoşi
Preparare:80 minute
Dificultate:mică