Gogoşi pufoase din cartofi, după reţeta buncii. Deliciul perfect pentru o zi de post
Postul Crăciunului a început pe 14 noiembrie, iar timp de 40 de zile, până în noaptea zilei de 24 decembrie, trebuie să fim mai atenţi la ceea ce mâncăm.
Dacă nu ştii ce să mai găteşti de post, reţetă de mai jos este o variantă excelentă atât ca şi gustare, cât şi la cină. Iată cum pregăteşti gogoşi din cartofi:
Ingrediente
- 3 cartofi mari
- 2 ouă
- 1 plic drojdie uscată
- 1 ceapă albă
- 2-3 linguri faină
- ulei de măsline extravirgin
- piper
- sare
- o lămâie tăiată felii
Mod de preparare
Curăţă de coajă ceapă şi cartofii şi rade-le folosind razătoarea cu zimţi mari. Adăugă amestecul într-un castron încăpător. Toarnă peste acestea ouăle bătute bine, drojdia topită în două linguri de apă caldă şi faina. Amestecă totul foarte bine şi asezonează cu sare şi piper după gust.
Într-o tigaie pune ulei de măsline la încins. Adăugă câte o lingură din aluatul obţinut şi prăjeşte gogoşile pe ambele părţi până devin aurii.
Serveşte gogoşile sărate alături de o felii de lămâie sau alături de o salată de sezon. Dacă nu ţii post, le poţi servi cu brânză rasă pe deasupra.