Pune-te la adăpost de infecţiile respiratorii din sezonul rece!

1 73161 original jpg jpeg

La început de toamnă, ai toate şansele să te pricopseşti cu infecţii respiratorii care, netratate, pot să genereze boli foarte grave. Primele simptome, dar şi cele mai supărătoare, ale acestora sunt durerile în gât, tusea şi strănutul. Nu-i aşa că recunoşti scenariul?

Cum apar neplăcerile

Tusea este un reflex de protecţie al organismului,prin care se elimină corpuri străine,mucus sau alte iritante,cum ar fi praful din tractul respirator. Ea poate fi seacă,adică însoţită de o cantitate redusă de secreţii,sau productivă,în acest caz este un semnal clar că în corp sunt infecţii cronice şi trebuie neapărat să mergi la medic.

Infecţiile aparatului respirator au o frecvenţă ridicată,adică două treimi din populaţie răceşte minimum o dată pe an. Aceste neplăceri sunt provocate,în majoritatea cazurilor,de virusuri. Prin migrarea ascendentă sau descendentă a patogenilor,primele simptome inofensive se pot complica în sinuzite şi/sau bronşite acute”,spune Dr. Ana Culcer,şef Clinică Neonatologie,Spitalul Universitar de Urgenţă.

Ce trebuie să eviţi

Dacă tuşeşti,este bine să eviţi fumul de ţigară,praful,sucurile carbogazoase şi citricile care irită gâtul. Pe lângă tratamentul medicamentos prescris de medic,poţi încerca şi leacurile foarte eficiente ale bunicii.

Ceaiul de plante călduţ,îndulcit cu miere,supa de pui,fructele şi legumele suculente,care stimulează imunitatea,nu trebuie să-ţi lipsească din casă.

Ajutor pe termen lung

La fel de utile în tratarea tusei sunt şi remediile naturale din comerţ. De exemplu,Kaloba,un produs Ewopharma apărut recent pe piaţă,conţine extract standardizat din planta Pelargonium sidoides,recomandat pentru prevenirea şi tratarea infecţiilor tractului respirator:răceala,sinuzita,bronşita sau amigdalita. El are un triplu mecanism de acţiune:antibacterian,antiviral,mucolitic şi o acţiune rapidă,care reduce durata şi severitatea simptomelor.

Remediul poate fi recomandat ca tratament profilactic şi pe termen lung pentru adulţi şi pentru copiii de peste şase ani,mai ales că cei mici sunt afectaţi mai tare de tuse din cauza sistemului imunitar incomplet maturizat.        



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg