Mâncare de arpacaş cu ciuperci
Chiar dacă eşti la regim, poţi opta pentru preparate hrănitoare şi gustoase. Arpacaşul cu ciuperci este un fel de mâncare uşor pe care îl poţi pregăti rapid!
Dificultate medie / Preparare 30’ / 4 porţii
Ai nevoie de
250 g ciuperci
3-4 fire ceapă verde
250 g arpacaş
200 g prune uscate
2 cepe
sare
piper
1 ardei gras roşu
2 linguri ulei
1 lingură unt
pătrunjel
500 ml supă de pui
3 linguri parmezan
Mod de prepare
Ţii arpacaşul peste noapte la înmuiat, apoi îl speli în câteva ape şi îl laşi la scurs. Cureţi prunele de codiţe, le speli şi le ţii o oră în apă rece.
Tai ceapa uscată şi o căleşti în ulei, la foc mic, adaugi arpacaşul, un praf de sare şi amesteci. Pui ciupercile spălate şi curăţate în tigaie, împreună cu prunele şi untul. Presari piper şi sare, după gust, amestecând continuu. Laşi mâncarea pe foc până când scade zeama, apoi o transferi într-un vas termorezistent, torni supa şi amesteci parmezanul. O dai la cuptorul încins, până se leagă. Decorezi cu frunze de pătrunjel proaspăt, ceapă verde şi ardei gras.