Beneficii neaşteptate ale grâului integral
![1 66976 original jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-b/bbaf2ad0-1058-4062-877b-2a7a11e01861/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D614%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Grâul este o grână importantă pentru dieta noastră, fiind folosit în prepararea unei game largi de produse şi mâncăruri. Însă numai grâul integral poate fi considerat sănătos.
O grână integrală este aceea conţine tărâţă,germeni,endosperm şi astfel la măcinare nu se pierd vitaminele,mineralele şi proteinele. În procesul producerii făinurilor rafinate sunt păstrate doar endospermele,apoi produsul este prelucrat pentru a deveni alb. Grâul integral şi făina din grâu integral au un termen de valabilitate mai mic faţă de faină albă şi o culoare gălbui-închis. Dintre beneficiile grâului integral enumerăm:
1. Scade riscul apariţiei diabetului de tip II. Grâul integral este o sursă excelentă de magneziu,mineral care joacă un rol important în activitatea enzimatică,ce rezultă în producerea glucozei şi a insulinei. Mai mult chiar,în urma unui studiu recent s-a ajuns la concluzia că persoanele care consumă grâu integral şi produse din făină integrală au riscul scăzut (cu 31%) de a dezvolta diabet de tip II,comparativ cu persoanele care consumă produse din făină albă.
Mai multe beneficii neaşteptate ale grâului integral găseşti AICI.