Mâncare de linte cu şuncă
24 februarie 2018
Rețete
Dacă nu găteşti prea des linte, încearcă această reţetă şi te vei convinge că e delicioasă!
Ai nevoie de
300 g linte verde1 ceapă roşie1 praz1 morcov150 g şuncă presată6 linguri uleisarepiperpătrunjel5 cârnaţi
Preparare
Speli lintea în mai multe ape şi o scurgi. Încingi 4 linguri de ulei şi sotezi câteva minute ceapa, morcovul şi prazul tocate.
Când legumele încep să se înmoaie, adaugi lintea, torni apă cât să o acoperi şi laşi la fiert. Când s-a înmuiat, pui şunca tăiată cubuleţe, sare şi piper, după gust. Ţii să fiarbă până scade apa.
Vezi și:
Încingi restul de ulei într-o tigaie şi rumeneşti cârnaţii. Seveşti mâncarea cu cârnaţi şi presărată cu pătrunjel tocat.