Supă de linte cu legume

1 79941 original jpg jpeg

În cele ce urmează, găseşti o reţetă potrivită pentru zilele de post sau pentru cele în care vrei să mănânci fără carne.

Ai nevoie de

300 g linte verde3 cartofi1 morcov1 ceapă1 praz6 şniţele din soiasarepiper1 linguriţă boia de ardei dulce2 fire ceapă verde

Preparare

Cu o seară înainte, laşi soia în apă cu boiaua de ardei, sare şi piper, după gust. Când s-au înmuiat, le scurgi şi le laşi în strecurătoare peste noapte.

Speli lintea şi o pui la fiert în apă cu sare. Torni apă doar atât cât s-o acoperi cu 4-5 degete. Adaugi morcovul feliat, ceapa şi prazul tocate.

Fierbi sub capac 15-20 de minute, apoi adaugi cartofii tăiaţi sferturi. Ţii pe foc până când supa scade, iar legumele s-au înmuiat. Pui soia, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi mai laşi câteva clocote. Serveşti supa cu firele de ceapă verde tocate.