Minitarte cu bezea, un desert savuros

17 ianuarie 2018   Rețete

Delicioase şi de efect, minitartele cu căpşuni vor fi pe placul tuturor la un prânz în familie.

Ai nevoie de

Pentru blat

300 g făină

150 g unt

80 g zahăr pudră

coaja de la ½ de lămâie

2 gălbenuşuri

4 linguri apă rece

Pentru umplutură

2 gălbenuşuri

180 g ciocolată neagră

400 ml smântână dulce

esenţă de rom, după gust

100 g căpşuni

Pentru bezea

4 albuşuri

100 g zahăr pudră

Preparare

Combini făina cu untul rece, tăiat cubuleţe, şi frămânţi până când obţii un aluat sfărâmicios. Adaugi gălbenuşurile, coaja de lămâie, zahărul şi apa, omogenizezi şi înfăşori aluatul în folie alimentară. Îl dai la rece 30 de minute, apoi îl împarţi în bucăţi egale. Întinzi foi din aluat, pe care le aşezi în forme de minitarte. Le dai din nou la rece.

Rupi ciocolata, o amesteci cu smântâna şi le aşezi pe foc, amestecând până ce se omogenizează. Dai deoparte, pui gălbenuşurile, esenţa de rom şi amesteci. Separat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul.

Torni crema în forme, până la jumătate, aşezi bucăţi de căpşuni, iar deasupra pui 1-2 linguri de bezea. Dai minitartele la cuptor până când se rumeneşte uşor bezeaua.

Mai multe