Minitarte delicioase cu ciocolată şi zmeură
Când ai poftă de ceva dulce, încearcă minitartele cu ciocolată şi zmeură, un răsfăţ culinar de care te vei îndrăgosti pe loc. Pur şi simplu nu ai cum să nu iubeşti acest desert rapid şi foarte uşor de preparat!
Ai nevoie de
Pentru aluat150 g făină1 lingură zahăr1 ou80 g unt recePentru umplutură100 g ciocolată neagră100 ml smântână dulce1 linguriţă de romPentru decor200 g zmeură proaspătă 100 g zahăr pudrăÎntr-un vas, mixezi untul cu zahărul şi făina până când compoziţia capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi oul şi mai frămânţi câteva minute, până obţii un aluat uşor de întins. Îl înfăşori în folie alimentară şi îl dai la rece 30 de minute. După ce s-a întărit, îl întinzi în foaie subţire pe o suprafaţă netedă, iar cu ajutorul unui pahar cu gura rotundă formezi cerculeţe. Îl aşezi în forme de minitarte, acoperind inclusiv marginile şi îl coci, în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte uşor. Laşi formele să se răcească, apoi le scoţi pe un platou.Pentru umplutură, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi torni, apoi, smântâna. Amesteci continuu până se omogenizează, după care adaugi romul. Când compoziţia a devenit densă, o iei de pe foc şi o torni peste aluat. Îl dai la rece până se întăreşte crema şi decorezi, apoi, cu zmeură proaspătă şi zahăr pudră.