Negresă cu dovlecei

20 aprilie 2018   Rețete

Deşi noi le folosim cu precădere în preparatele sărate, fie pentru aperitiv, fie pentru felul principal, legumele dau savoare şi deserturilor. Două bine cunoscute deserturi cu legume sunt prăjitura cu morcovi şi cremă de brânză şi plăcinta cu dovleac. Dacă le-ai încercat deja, îţi propunem o reţetă inedită de negresă cu dovlecei! Află cum se prepară!

Ai nevoie de

3 ouă175 ml ulei450 g zahăr 2 linguriţe esenţă de vanilie375 g făină1 linguriţă bicarbonat de sodiu1 linguriţă scorţişoară60 g cacao125 ml lapte450 g dovlecel raszahăr pudră, pentru decor

Mode de preparare

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Baţi ouăle cu uleiul, zahărul şi esenţa de vanilie până când se dizolvă zahărul. Separat, amesteci făina cu bicarbonatul, cacaua şi scorţişoara. Încorporezi făina în ouă, apoi torni laptele şi omogenizezi. Adaugi dovleceii bine storşi în mâini şi amesteci.

Pui compoziţia în tavă, o nivelezi şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi la răcorit, apoi o pudrezi cu zahăr.

Mai multe