O delicioasă reţetă de negresă cu frişcă şi mere

1 57742 original jpg jpeg

Cu blat pufos şi gust aromat, negresa este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri din lume şi e foarte uşor de preparat. Inspiră-te din această reţetă pe care cu siguranţă o vei mai încerca.

Ingrediente

Pentru aluat

7 linguri apă

1 cană zahăr

200 g unt

3 linguri cacao

4 ouă

1 cană făină

1 praf de copt

1 borcan de gem de căpşuni

200 g miez de nucă sfărâmată

1 praf sare

Pentru cremă

500 ml smântână pentru frişcă

500 g mascarpone

400 g zahăr

Pentru decor

felii de mere,opţional

Pentru aluat, pui într-un vas apa cu zahărul,untul şi cacaua şi îl aşezi pe foc până când se omogenizează ingredientele. Laşi amestecul la răcit,apoi separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Torni gălbenuşurile peste compoziţia răcită,amesteci,apoi încorporezi albuşurile,până se omogenizează. Amesteci făina cu praful de copt şi o adaugi,în ploaie. Omogenizezi în compoziţie 4 linguri de gem de căpşuni şi miezul de nucă sfărâmată. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor 35 de minute.

Între timp,pregăteşti crema. Mixezi smântâna cu zahărul până devine cremoasă,adaugi brânza mascarpone,omogenizezi şi dai crema la frigider.

După ce aluatul s-a răcit,îl tai în două felii egale. Pe un platou,aşezi o felie,o ungi cu gem de căpşuni şi o aşezi pe cealaltă. Torni uniform crema şi decorezi,dacă vrei,cu felii de mere.