Negresă cu căpşuni
Profită de unele dintre cele mai aromate fructe ale sezonului, căpşunile, pentru a prepara o negresă delicioasă. Pentru un aspect deosebit, nu uita să adaugi frişcă.
Ai nevoie de
Pentru blat
250 g făină
200 g zahăr brun
150 ml ulei
3 ouă
60 g iaurt
2-3 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g căpşuni
1 praf de sare
50 g nuci
Pentru cremă
250 g frişcă
100 g căpşuni
Cum se prepară
Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt, sarea şi cacaua. Mixezi ouăle cu zahărul până când capătă o consistenţă spumoasă. Încorporezi iaurtul, esenţa de vanilie şi uleiul în fir subţire, apoi omogenizezi.
Pasezi căpşunile până obţii consistenţa unui piure. Încorporezi făina în crema de ouă, adaugi piureul de căpşuni şi amesteci. La final adaugi nucile sfărâmate.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi laşi negresa să se răcească.
Baţi frişca rece, o pui în poş şi o întinzi peste negresă. Aşezi din loc în loc căpşuni feliate şi decorezi după imaginaţie.
1 tavă
Preparare 1 h 20’
Dificultate medie