Omletă cu ciuperci

23 mai 2018   Rețete

Dacă omleta este principalul preparat pe care îl consumi dimineaţa, noi îţi propunem să încerci o reţetă nouă de omletă cu ciuperci, săţioasă şi savuroasă.

Dificultate: medie

Preparare: 20’

1 omletă

Ai nevoie de:

Pentru omletă:

6 ouă

2-3 linguri de lapte

1 linguriţă de ulei

sare

piper

Pentru umplutură:

250-300 g ciuperci

1-2 fire de ceapă verde tocate

1 căţel de usturoi

1 lingură de unt

sare

piper

Pentru ornat:

felii de roşie  

câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare

Într-o tigaie topeşti untul şi căleşti ceapa până se înmoaie, apoi adaugi căţelul de usturoi şi mai sotezi încă un minut. Pui ciupercile feliate, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi laşi pe foc până scade zeama lăsată de ele. Le laşi la răcit.

Între timp, baţi ouăle cu sare şi piper, după gust şi adaugi laptele. Torni amestecul într-o tigaie cu puţin ulei şi ridici uşor cu o spatulă marginile pentru a permite curgerea ouălor bătute. După câteva minute, întorci omleta cu grijă şi mai laşi să se rumenească şi pe cealaltă parte. După ce opreşti focul, o transferi uşor pe un platou de servire, pui peste ea amestecul de ciuperci, ceapă şi usturoi, o îndoi pe jumătate şi o serveşti ornată cu frunze de pătrunjel, alături de felii de roşie.

Mai multe