Penne Quatro Formaggi
Pastele quatro formaggi reprezintă, fără doar şi poate, un răsfăţ culinar suprem, în care brânzeturile "dansează după cum le cânţi" şi îţi poartă gândurile pe tărâmurile însorite ale Italiei!
Iată o reţeta simplă,rapidă şi savuroasă,ce face în ciuda şi celor mai ameninţători nori ai bunei dispoziţii:
Ingrediente:
400 g penne
1 l de smântână dulce
150 g mozzarella rasă
200 g caşcaval ras
100 g brânză rasă
50 g gorgonzola mărunţită
1 lingură de unt
sare
piper alb
Mod de preparare:
Aprinde aragazul şi încinge atmosfera din bucătărie,înainte ca papilele tale gustative să danseze pe ritmurile ameţitoare ale unui preparat delicios,învăluit în patru tipuri de brânză. Fierbe pastele într-o oală cu apă şi sare,până devin al dente.
Topeşte untul într-o tigaie şi,când începe să sfârâie, toarnă smântână dulce. Lasă cele două ingrediente să-şi întrepătrundă aromele,până ajung la punctul de fierbere. Adaugă apoi toate brânzeturile şi amestecă bine cu o lingură de lemn,până se formează un sos gros,cremos şi elastic. Nu uita să potriveşti pastele de sare şi piper,înainte de a fi tentată să te înfrupţi din sosul care-ţi face "ochi dulci" din tigaie.
Scurge pastele de apă şi adaugă-le în sosul ademenitor de brânză. Pune tigaia pe foc încă două minute,amestecând continuu,până când toate pastele sunt acoperite şi învăluite în savoarea sosului. Se mănâncă aburinde.
Sfat: Poţi folosi untul Koliba, caşcavalul ras clasic Koliba şi brânza rasă Edam Clasic Koliba.