Penne cu spanac, ton şi brânză
Ingrediente: 500 g paste penne, 400 g ton în suc propriu, 300 g spanac, 250 g brânză dulce, 100 g roşii, 1 cană de supă de legume, 1 lămâie, 1 legătură de mărar, 100 ml de ulei, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, sare, piper
Cum se prepară
Pui într-un vas tonul scurs de suc,peste care storci sucul de lămâie şi presari piper măcinat,după gust,şi coaja rasă de lămâie. Adaugi 2 linguri de ulei şi laşi deoparte.
Fierbi pastele în apă cu sare,conform instrucţiunilor de pe ambalaj,apoi le scurgi şi le treci printr-un jet de apă rece. Amesteci pennele cu 5 linguri de ulei şi dai deoparte.
Cureţi spanacul,îl speli şi îl toci. Tai mărunt ceapa şi usturoiul şi le căleşti în uleiul rămas. După aproximativ 5 minute,scoţi usturoiul şi adaugi spanacul.
Mai laşi pe foc aproximativ 2 minute,după care torni supa,adaugi brânza şi mai laşi circa 5 minute la fiert,la foc potrivit. Încorporezi pastele şi,la final,pui peştele. Condimentezi cu sare şi piper,apoi serveşti cu mărar tăiat mărunt.