Dieta cu paste

1 46578 original jpg jpeg

Crezi că pastele îngraşă? Depinde cât şi cum mănânci. Nu uita că ele conţin carbohidraţi care ajută la creşterea nivelului de serotonină din creier. Aceasta este numită şi „hormonul fericirii“, pentru că ea îţi dă o stare de bine şi te calmează atunci când eşti stresată. Cu această dietă poţi slăbi 3 kilograme în 5 zile şi vei avea o stare de spirit de zile mari.

Pe aceeaşi temă:

Slăbeşte rapid cu metoda micului dejun

Slăbeşte 5 kilograme în doar 14 zile!

Idei de mic dejun:

-Cereale cu fructe:Laşi la înmuiat trei linguri de fulgi de ovăz în 100 ml de apă timp de două minute. Îi amesteci cu 75 g iaurt degresat,jumătate de măr ras şi 100 g stafide.-Două felii de pâine de secară (circa 60 g) unse cu o linguriţă de unt cu 65 % grăsime,cu o felie de şuncă slabă şi două linguri brânză de vaci slabă.-Un ou fiert cu o felie de pâine integrală cu o linguriţă de unt cu 65 % grăsime. Un pahar (200 ml) nectar de fructe cu puţine calorii.-Două felii de pâine de secară unse cu o linguriţă de unt cu 65 % grăsime,cu trei felii de şuncă slabă,cinci felii de ridiche neagră. 150 g iaurt cu fructe cu 0,1 % grăsime.

Prima zi:

La Prânz

Salată de paste

Fierbi 50 g de spaghete în apă cu sare. Tai un castravete murat,o ceapă mică roşie şi un crenwurst mic de pui în bucăţele. Amesteci 50 de ml de supă caldă cu două linguri suc de lămâie,sare,piper şi muştar boabe,după gust. Strecori spaghetele şi le amesteci cu sosul. Le laşi să stea circa o oră,după care amesteci toate ingredientele şi adaugi o lingură de iaurt degresat.

Macaroane cu varză

Tai 300 g de varză fideluţă. Căleşti o ceapă tăiată mărunt într-o linguriţă de ulei. Adaugi varza şi mai laşi puţin la foc. Adaugi 200 ml de supă de legume şi laşi să fiarbă câteva minute. Sărezi şi piperezi după gust. Amesteci totul cu 60 g de macaroane.

A doua zi

La prânz

Spaghete cu legume

Tai o ceapă mărunt şi 150 g castravete în felii. Căleşti ceapa într-o linguriţă de ulei,după care adaugi sare şi piper după gust,castravetele şi 100 ml supă de legume. Laşi acoperit circa 8 minute. Amesteci totul cu 60 de grame de spaghete fierte. Pui deasupra pătrunjel tocat.

Orez cu fructe

Fierbi 100 de ml lapte degresat,cu puţină sare şi 25 g de fulgi de orez instant. Iei de pe foc şi laşi circa patru minute. Îndulceşti cu o linguriţă de miere. Amesteci cu 300 g cereale cu fructe light. Condimentezi cu scorţişoară.

A treia zi

La prânz

Tortila cu pui

Amesteci o roşie tăiată felii,cu un căţel de usturoi zdrobit,cu o lingură de busuioc şi cu o lingură de smântână degresată. Pui peste o lipie arăbească un piept de pui făcut la grătar şi 100 g salată verde tăiată mărunt. Adaugi sosul de smântână cu roşii,apoi rulezi.

Supă de roşii cu tăieţei

Cureţi un morcov,un fir de praz şi un căţel de usturoi. Le tai mărunt şi le căleşti într-o linguriţă de ulei. Torni apoi 350 ml supă şi le laşi să fiarbă circa 10 minute împreună cu 50 g de tăieţei. Adaugi 300 g roşii proaspete sau din conservă cu o frunză de dafin şi mai laşi trei minute la fiert. Condimentezi cu sare şi piper după gust şi adaugi bucuioc.

A patra zi

La prânz

Lipie cu şuncă

Tai felii o roşie,75 g castravete şi o ceapă. Tai 50 g şuncă slabă în felii subţiri. Amesteci ingredientele cu 100 g de salată verde tăiată. Tai o bucată de 75 de grame de lipie pe lung şi pui înauntru ingredientele. Adaugi un amestec din 100 g iaurt degresat,un căţel de usturoi zdrobit,pătrunjel tocat,sare şi piper.

Seara

Paste cu ciuperci

Fierbi 50 g spaghete. Cureţi 200 g de ciuperci şi le tai felii subţiri. Prăjeşti într-o linguriţă de ulei peştele şi ciupercile. Adaugi 100 ml supă de legume,trei linguri de smântână degresată şi mai laşi puţin pe foc. Amesteci spaghetele cu sosul.

Ziua a cincea

La prânz

Spaghete cu broccoli în sos de brânză

Fierbi 300 g de brocoli congelat. Îl tai bucăţele mici. Tai o ceapă peştişori şi o căleşti într-o linguriţă de ulei. Adaugi broccoli şi trei roşii din conservă pasate. Stingi cu 125 g supă de legume,condimentezi şi mai laşi totul la foc 5 minute. Adaugi o lingură de brânză de vaci şi o lingură de smântână degresată. Mai laşi puţin la foc,după care amesteci totul cu 60 g spaghete fierte.

Salată grecească

Tai mărunt 1 ardei gras,100 g salată verde,jumătate de ridiche neagră. Amesteci două linguriţe de ulei şi o linguriţă de suc de lămâie cu două linguri de apă. Adaugi un căţel de usturoi zdrobit şi condimentezi. Amesteci sosul cu salată şi cu 60 g farfale fierte. Mai pui 50 g telemea tăiată cubuleţe.

(o dată pe zi):

-o cană de supă de legume clară cu o jumătate de felie pâine integrală cu brânză de vaci degresată.

-200 ml lapte degresat cu cacao cu doi biscuiţi digestivi fără zahăr.

-150 g iaurt degresat amestecat cu o jumătate de măr ras,o lingură de fulgi de ovăz şi scorţişoară.