Plăcintă cu caise glazurată
Fă-ţi timp pentru desert! Învaţă să pregăteşti o plăcintă gustoasă, cu cremă de caise, care cu siguranţă va fi pe placul celor dragi.
Ai nevoie de
500 g făină1 pliculeţ de drojdie 50 ml ulei 200 ml apă caldă 1 lingură de zahărsare
Pentru umplutură:
200 g caise din compot sau uscate
Pentru glazură:
2 linguri zeamă de lămâie
100 g zahăr pudră
Mod de preparare
Pregăteşti un aluat ca de pâine astfel: într-un castron mare, amesteci făina cu drojdia, uleiul, zahărul şi sarea. Torni apă călduţă încetul cu încetul şi frămânţi până obţii un aluat elastic, care-şi revine uşor după ce-l apeşi. Îl acoperi cu o folie alimentară şi-l laşi la crescut într-un loc cald, ferit de curenţi de aer. După ce aluatul a crescut, presari făină pe blatul de lucru şi-l întinzi cu ajutorul unui sucitor uns cu puţin ulei.
Pe o jumătate de aluat pui caisele tăiate felii şi acoperi cu cealaltă jumătate. Aşezi plăcinta uşor pe o tavă tapetată şi o dai la cuptor 45 minute.
Pregăteşti glazura, amestecând cele 2 linguri de zeamă de lămâie cu 100 g zahăr pudră. Întinzi cu pensula peste plăcinta călduţă.