Plăcintă cu gem de zmeură
Când ţi-e poftă de zmeură, dar nu o găseşti în stare proaspătă, încearcă o plăcintă cu zmeură, făcută cu ajutorul gemului din cămara bunicii. Este gustoasă şi foarte săţioasă!
Ai nevoie de:
350 g făină230 g unt rece6 linguri apăgem de zmeură, după gustun praf de sare300 g fulgi de migdale
Dificultate: Medie
Timp de prepare: 1 h
Porţii: 4
Tai untul rece cubuleţe şi îl amesteci cu făina. Adaugi apa şi sarea şi frămânţi până când aluatul se leagă. Îl împarţi în două jumătăţi, pe care le înveleşti în folie alimentară şi le ţii la frigider o oră. După aceea, încingi cuptorul şi începi asamblarea plăcintei. Aşezi o jumătate de aluat într-o tăviţă de mărime medie şi-l înţepi din loc în loc. Întinzi un strat de gem, iar deasupra vii cu cea de-a doua jumătate de aluat. Dai la cuptor 30 de minute. După ce se răcoreşte, presari fulgii de migdale.