Plăcintă cu brânză şi stafide. Cea mai simplă şi gustoasă reţetă
Ingrediente - un pachet de aluat foietaj - 500 g de brânză de vaci - 100 g stafide - 150 g zahăr - 6 ouă - 50 g unt - zahăr pudră - 200 ml de whisky sau rom - esenţă de vanilie - 100 g făină
Mod de preparare
Se pun la înmuiat stafidele într-o cană cu rom sau whisky şi puţină apă caldă,preţ de 15-20 de minute.
Se unge o tavă de mărime medie cu unt,după care se tapetează cu făină.
Foile de aluat se întind şi se aşază în tavă,decupând marginile care ies înafara acesteia.
Într-un bol,se pune brânza de vaci căreia i se adaugă gălbenuşurile şi albuşurile de la 5 ouă.
La compoziţie se adaugă mai apoi şi stafidele,zahărul şi esenţa de vanilie.
Descoperă cum se prepară cea mai simplă şi gustoasă reţetă de plăcintă cu brânză şi stafide.