Pont pentru un desert deosebit: fursecuri din năut cu ciocolată
O sursă bună de proteine şi fibre, năutul este delicios nu doar în mâncăruri, supe, salate, chiftele sau sarmale, ci şi în deserturi. Îţi arătăm cum să faci fursecuri cu năut şi ciocolată rapid şi fără efort!
Trucul pentru a obține textura perfectă a acestor fursecuri cu năut este să amesteci foarte bine năutul într-un robot de bucătărie sau blender până capătă textura humusului. Năutul devine baza acestui desert, în loc de făina folosită în mod obişnuit în fursecuri. Este bogat în proteine şi fier, dar şi vitamina K, acid folic, fosfor, zinc, cupru, mangan, colină, seleniu, vitamina B6 și magneziu. Totuşi, dacă vrei să înlocuieşti năutul, poţi folosi unt de arahide, iar în locul tabletei de ciocolată cu lapte poţi alege ciocolată amăruie, fulgi sau dropsuri de ciocolată.
Ingrediente pentru opt porţii
1 cană năut din conservă
1 ou
1 lingură unt
2 linguri zahăr
½ linguriță praf de copt
1 praf scorţişoară
1 tabletă ciocolată cu lapte
Te-ar mai putea interesa: Humus cu vinete coapte
Cum să faci fursecuri din năut
Treci năutul fiert printr-un blender până se transformă într-o pastă. O amesteci cu oul, untul, zahărul, praful de copt și scorțișoara.
Omogenizezi, apoi adaugi ciocolata ruptă în bucăţi mici. Poţi folosi şi chipsuri sau fulgi de ciocolată.
Vezi şi: Pricomigdalele, un vechi amor
Formezi biscuiţii într-o tavă tapetată şi-i dai la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. Procedezi la fel cu restul de compoziţie.
FOTO: Shutterstock