Tocăniță de năut. Idee pentru ultimele zile din postul Adormirii Maicii Domnului

Acest preparat cu năut, vinete, ceapă și usturoi este perfect pentru zilele de post sau când vrei să ţii regim de slăbit. Poate fi şi o garnitură delicioasă.

image

Rețetele de năut ca aceasta sunt ușor de făcut, se păstrează bine, sunt fără gluten și o sursă bună de fibre și proteine într-o dietă pe bază de vegetale. Năutul poate fi adăugat în salate, wrapuri, supe sau pentru a fi servit ca garnitură simplă, dar aromată. Tocăniţa cu năut este gata în timp scurt şi nu ai nevoie nici de multe ingrediente.

Ingrediente pentru două porţii

1 vânătă 

250 g năut din conservă 

1 ceapă 

3 căței de usturoi 

50 ml ulei 

pătrunjel 

sare 

Te-ar mai putea interesa: Gustarea perfectă în zilele caniculare: humus, reţeta rapidă

Mod de preparare

Tai vânăta cubulețe, pe care le amesteci cu jumătatea din cantitatea de ulei. Le pui într-o tavă și le dai la cuptor, la 200 °C până se înmoaie.

Încingi într-o cratiță uleiul rămas și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi cățeii de usturoi pisați, năutul scurs și spălat și torni apă cât să acoperi năutul.

Vezi și: Mâncare libaneză de năut cu vinete

Lași să fiarbă cinci minute, vasul fiind acoperit, apoi adaugi vânăta și mai ții pe foc până scade sosul.

Condimentezi cu sare, după gust, și la final adaugi pătrunjel tocat.  

FOTO: Shutterstock