Prăjitură cu caise şi fistic

6 iulie 2018   Rețete

Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 TAVĂ

Ai nevoie de

Pentru aluat:

150 g făină1 praf de sare4 ouă80 g zahăr pudră1 lingură esenţă de vanilie 50 g unt 1 praf de coptPentru cremă

200 g cremă de brânză

200 ml smântână pentru frişcă

150 g zahăr pudră

10 g gelatină

10 caise tăiate felii

100 g fistic mărunţit

frunze de mentă

Încălzeşti cuptorul la 180 ̊C.

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Freci crema de brânză cu jumătate din zahăr. Adaugi gelatina şi amesteci bine.

Baţi smântâna cu restul de zahăr până devine fermă. Păstrezi o parte din ea pentru ornat. Încorporezi uşor restul de frişcă în cremă. O pui la rece cât timp se coace şi se răceşte blatul.

Mixezi ouăle cu zahărul aproximativ 5 minute, până se îngroaşă. Adaugi esenţa de vanilie şi continui să baţi. Separat, combini făina cu sarea şi cu praful de copt. Iei din acest amestec şi încorporezi, în ploaie, în ouă, omogenizând uşor.

Adaugi untul topit şi continui să amesteci. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl scoţi şi îl laşi să se răcească.

Întinzi pe blat un strat subţire de cremă, aşezi felii de caise şi deasupra torni şi netezeşti restul de cremă. O dai la frigider câteva ore. O serveşti decorată cu felii de caise, frunzuliţe de mentă şi cu fistic.

Mai multe